Alcohol kan van invloed zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw en man. Hier kan je minder makkelijk zwanger worden.

De bevruchting van de eicel vindt ongeveer 14 dagen voordat je ongesteld bent moet worden plaats. Zorg er dus voor dat je in ieder geval 14 dagen voordat je ongesteld moet worden stopt met drinken. Het zou kunnen dat je in deze periode al zwanger bent. Als je ongesteld wordt, kan je in deze week een kleine beetje alcohol drinken. Let op dat je hierdoor al minder makkelijk zwanger wordt.

Voor het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap is geen veilige grens. Daarom is het algemene advies om tijdens het zwanger worden helemaal niets te drinken. Dit geldt zowel voor de man als de vrouw. Voor de man eindigt deze periode als blijkt dat de vrouw zwanger is geworden.

Als je eenmaal zwanger bent geworden is het drinken van alcohol nog steeds geen goed idee. Vooral in de eerste weken van de zwangerschap als de organen van de baby worden ontwikkelt. Het drinken van alcohol die in die periode van de zwangerschap kan de negatieve invloed hebben op de groei en ontwikkeling van je kindje.

One Response to “Alcohol en Zwanger worden”

  • Hannah Rae:

    Niet alleen alchohol is erg slecht voor je kindje, maar bepaalde medicijnen kunnen ook het kindje beinvloeden. Raadpleeg jouw dokter voor meer info, of google!

Leave a Reply